Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hallásvédők

Hallásvédők kategóriánkban jó minőségű fültokok, füldugók, és kiegészítők között nézelődhetsz. Védd meg hallásod az általunk forgalmazott professzionális hallásvédőink egyikével, melyek kiválóan alkalmazkodnak az ember füléhez, és kényelmes viseletet biztosítanak a viselőjének.

Minden olyan munkakörben, ahol hangos zajoknak vagyunk kitéve ott biztosítani kell a megfelelő hallásvédelmet ahhoz, hogy ne szenvedjünk halláskárosodást!

A hangos zajnak való kitettség munkahelyi halláskárosodást, csökkent hallóképességet és maradandó fül károsodást eredményezhet. 

A hallásvédők segítenek minimalizálni a fülkárosodás kockázatát azáltal, hogy korlátozza a fülbe jutó hangok mennyiségét.

Mi a hallásvédelem?

A hallásvédelem a hallás érzékünk. A füle átalakítóként működik, a hanghullámokat idegjelekké alakítja át, amelyek az agyában haladnak. A fülek nagyon érzékenyek, és a hangos hangok könnyen károsíthatják őket.

A hangos zajok halláskárosodást okozhatnak, ami maradandó egészségügyi problémát jelent. A hallásunk kockázata az életkor előrehaladtával nő ezért a megóvása megelőzhető hallásvédők viselésével, amikor zajos környezetben dolgozunk.

A hallásvédők segíthetnek megelőzni a halláskárosodást azáltal, hogy csökkentik a fülbe jutó akusztikus energia mennyiségét. A hallásvédő olyan eszköz vagy anyag, amely csökkenti a fülébe jutó hangok hangerejét. Ide tartozhatnak a füldugók, fültokok, headset-ek és a fülhallgatók.

A hallásvédőket akkor kell használni, ha a munkakörülményünk azt megköveteli és a munkavégzésünk folyamán nagy zajoknak vagyunk kitéve.

Mikor kell hallásvédőket használni?

Halláskárosodás akkor következhet be, ha 85 decibel-nél nagyobb hanghatás éri. Ez az a legnagyobb hangerő, amelyet a füle biztonságosan elviselhet. Ha zajos környezetben dolgozik 85 dB feletti zajszint esetén hallásvédőt kell viselnie.

 Ez akkor is jó ötlet, ha olyan zajos sportot űz, mint például a lövészet, vagy az olyan zenei fesztiválok, ahol szintén magas hanghatásoknak vagyunk kitéve és fennáll a halláskárosodás veszélye.

Hogyan működnek a hallásvédő eszközök?

A hallásvédelem általános célja, hogy védjük  a hallásunkat. Ahhoz, hogy a füle hallja a hangokat anélkül, hogy a káros zaj eljutna a füléig. A füldugók, fültokok, headsetek és a fülhallgatók mind másképp működnek.

A füldugók úgy működnek, hogy minden hangot blokkolnak, míg a fültokok úgy vannak kialakítva, hogy a hangos hangokat csökkentik, miközben a finomabb hangokat zavartalanul hagyják.

A füldugók kis, vékony eszközök, amelyeket a hallójáratba helyezve blokkolják a hangokat. A füldugók talán a hallásvédelem legelterjedtebb formája. Kicsik és hordozhatóak diszkréten használhatók és olcsók.

A headset egy olyan egyéni védőeszköz, amely a felhasználó fejére illeszkedik. Hangbemenettel és kimenettel rendelkezik, így hallja a hívó fél vagy egy másik felhasználó beszédét, és fordítva.

Milyen kockázatokkal jár, ha nem visel hallásvédőt?

Ha nem visel hallásvédőt zajos környezetben végzett munka közben, maradandó halláskárosodást kockáztat. Ha füldugót, fültokot, vagy headsetet visel akkor nagyban hozzájárul ahhoz, hogy megelőzze a nem kívánatos hallásromlást.

A hallásvédelem jó befektetés, különösen, ha hangos környezetben dolgozik, vagy zajos sportot űz. A hallásvédelem segíthet elkerülni a halláskárosodást, és hosszú évekre megelőzheti a hallásának a romlását.

Többféle hallásvédő és kiegészítő lehetőségek közül választhat, amik nagyban megkönnyítik a munkavégzését.

.